current views are: 1

15 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση18:56

Στον Πειραιά η μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τα τρία από τα τέσσερα πλοία της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία SNMG1.

Δημοσίευση 18:56’
αρθρο-newpost

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τα τρία από τα τέσσερα πλοία της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία SNMG1.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τα τρία από τα τέσσερα πλοία της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία SNMG1. Σε αυτήν περιλαμβάνονται η ολλανδική φρεγάτα (ναυαρχίδα) De Ruyter, τη γερμανική Reinland και την καναδική Charlottetown, ενώ το τέταρτο πλοίο, μία ισπανική φρεγάτα, βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Ναύσταθμο της Σούδας στα Χανιά

Η συγκεκριμένη δύναμη εντάσσεται στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης Active Endeavour για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Θα παραμείνει στον Πειραιά μέχρι τις 19 του μήνα και, στη συνέχεια, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διοικητής της Δύναμης, αρχιπλοίαρχος Μπεν Μπέκεριγκ, θα πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με πλοία του ελληνικού στόλου.

Πριν από την άφιξή της στον Πειραιά η ΝΑΤΟϊκή δύναμη πραγματοποίησε προγραμματισμένη αντιαεροπορική βολή στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Η συγκεκριμένη δύναμη θα είχε οκτώ πλοία, αλλά λόγω περικοπής δαπανών περιορίζεται στα τέσσερα, όπως ανέφερε ο διοικητής της.


σχετικα αρθρα