Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία « EGMA », διενεργήθηκαν έρευνες σε διάφορες περιοχές της χώρας, για τον εντοπισμό παιδόφιλων που διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε χθες και προχθές τέσσερις παιδόφιλους για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλους πέντε δράστες σχηματίσθηκαν δικογραφίες.

Οι αστυνομικοί εντοπίστηκαν είκοσι έξι ηλεκτρονικά ίχνη παιδόφιλων μέσω του διαδικτυακού προγράμματος «peer to peer e DONKEY 2000», από που μοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Απο τα «ηλεκτρονικά ίχνη» βρέθηκαν εννέα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν βρέφη σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα!

Οι δράστες δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά. Η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε πενήντα ένα  σκληρούς δίσκους Η/Υ, δύο φορητούς Η/Υ, 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για άτομα υπεράνω υποψίας που εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι γιατρός.