Να επανέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου όλα τα ακίνητα που απέκτησε η Ι.Μ. Βατοπεδίου μετα τις «ανίερες» ανταλλαγές με τη λίμνη Βιστωνίδα ζητούν 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τροπολογία - προσθήκη που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα». Η πρωτοβουλία ανήκει στο βουλευτή Πειραιά και Νήσων και πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε το συγκεκριμένο σκάνδαλο, Μανώλη Μπεντενιώτη, ο οποίος υπενθυμίζει ότι στο σχετικό πόρισμα αναφέρεται ότι η λίμνη Βιστωνίδας ανήκει στο Δημόσιο και επισημαίνει πως «η Βουλή είναι σκόπιμο να αποφασίσει τη νομοθετική επίλυση του ζητήματος, αφού αυτό είναι, άλλωστε, σαφής έκφραση του περί δικαίου αισθήματος του λαού».

Ο κ. Μπεντενιώτης εξηγεί ότι «με την ψήφιση του νομοσχεδίου... είναι σκόπιμο οι εκτάσεις αυτές να επανέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου και την εποπτεία του υπουργέιου Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δοθούν για αξιοποίηση και εκμετάλλευση σε ακτήμονες πολίτες που πρέπει να συστρατευτούν για την ανάπτυξη της χώρας».

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Μανώλης Μπεντενιώτης, Δημήτρης Τσιρώνης, Βασίλης Γερανίδης, Δημήτρης Παπουτσής, Σήφης Βαλυράκης, Νίκος Ζωϊδης, Δημήτρης Καρύδης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιάννης Διαμαντίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Μανώλης Στρατάκης, Ελένη Τσιαούση, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
               

Πηγή: protothema.gr