Όλο και πυκνώνουν τα φαινόμενα αλλοδαπών κυρίως από τη Βουλγαρία, που για χρόνια κατοικούσαν στην Κρήτη, φροντίζοντας ηλικιωμένους αλλά και δουλεύοντας σε αγροτικές εργασίες, που φεύγουν... νύχτα από τα χωριά, παίρνοντας μαζί τους... ακόμη και τα λεμόνια! Μαζεύουν τις οικοσκευές τους και τα πράγματά τους και εγκαταλείπουν σαν κλέφτες τις περιοχές όπου για χρόνια είχαν ριζώσει.  

Πρόσφατο παράδειγμα, είναι το περιστατικό που σημειώθηκε σε χωριό της ενδοχώρας. Οικογένεια που ζούσε εκεί τα τελευταία 6-7 χρόνια, όντας, μάλιστα, η πρώτη οικογένεια που είχε εγκατασταθεί στο χωριό από τη Βουλγαρία, πήρε την απόφαση να φύγει.   

Όμως όχι μόνο αποχαιρετιστήριο πάρτυ δεν οργάνωσε, όχι μόνο ούτε "γεια" δεν είπε στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια τους είχαν ανοίξει την αγκαλιά τους, αλλά αντιθέτως τα μέλη της οικογένειας, αφού μάζεψαν τη νύχτα τις οικοσκευές τους, πήραν ακόμη και ... είδη σπιτιού: από χαρτί υγείας και ... αλάτι, μέχρι ... όλα τα λεμόνια από τη λεμονιά, πατάτες, κρεμμύδια και το κρέας από το ψυγείο!  

Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, άφησαν "φέσι" στο σούπερ μάρκετ της περιοχής αλλά και σε άλλους με τους οποίους είχαν συναλλαγές, πήραν το καράβι κι έφυγαν, αφήνοντας ακόμη και ενοίκια απλήρωτα.  

Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο συγκεκριμένο χωριό. Πριν μερικούς μήνες σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό, με την οικογένεια να εφαρμόζει την ίδια πρακτική...Πηγή: cretalive.gr