Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί της Δευτέρας προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), όπως αποφάσισε την Παρασκευή, σε συνεδρίαση της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά η ΠΝΟ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις αναφέρει: «Κατά την σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε παμψηφεί την κήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 και από ώρα 06.01 και λήξη την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 06.00».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ναυτεργατών με τη διοίκηση της ΠΝΟ επικοινώνησε το γραφείο του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, ζητώντας τους συνάντηση για αύριο Σάββατο στο υπουργείο Εργασίας παρουσία επίσης της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Η απάντηση της Ομοσπονδίας, ωστόσο, ήταν ότι εάν θέλουν πραγματικά να συζητήσουν με τους ναυτεργάτες οι τρεις υπουργοί να κατεβούν στο κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Η απάντηση από την πλευρά του κ. Κουτρουμάνη και της κυρίας Διαμαντοπούλου ήταν θετική και έτσι προγραμματίστηκε συνάντηση για το Σάββατο στις 14.00.

Πηγή: tovima.gr