Η οικονομική κρίση, οι περικοπές σε συντάξεις, τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας στους νέους έχουν οδηγήσει πολλούς φοιτητές, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους να αδυνατούν να «σηκώσουν» τα βάρη του ενοικίου και τα έξοδα ενός σπιτιού. Την ίδια ώρα, η «κοινωνία» κλείνεται στον εαυτό της φοβισμένη και ξεχνά την ανάγκη του να μοιράζεσαι. Ωστόσο, μια εθελοντική δράση έρχεται ως… αντίδοτο στα παραπάνω διοργανώνοντας «ραντεβού στα τυφλά» για την εύρεση συγκάτοικου, μιας και η κρίση πρέπει να φέρνει τους πολίτες πιο κοντά. Ο λόγος για τους Atenistas που αυτή τη φορά ξαναχτυπούν και μάλιστα με μία πρωτοβουλία, ιδιαιτέρως ανατρεπτική.

Αφου έβγαλαν τις σκούπες και καθάρισαν το κέντρο της Αθήνας, αφού έδωσαν ρούχα σε άστεγους και βοήθησαν τους Γιατρούς του Κόσμου, τώρα η ομάδα των Atenistas έρχεται για βρει συγκάτοικο σε όποιον θέλει να μοιραστεί τα έξοδα του σπιτιού του, στον απόηχο της κρίσης που γονατίζει εκατοντάδες νοικοκυριά.

Την Κυριακή, από τις 13:00 έως τις 16:00 οι Atenistas (Αθηναίοι στην Πράξη) καλούν στο Camp (Απέλλου 2, 1ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά) όσους έχουν σπίτι και ψάχνουν για συγκάτοικο, όσους δεν έχουν και ψάχνουν κάποιον να νοικιάσουν μαζί, όσους θέλουν να μοιραστούν τα έξοδα του γραφείου τους και να συστεγαστούν με άλλους.
 
Το πρόγραμμα έχει τίτλο: "Συγκατοικώ – Συστεγάζομαι" και μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, το μήνυμα που προωθείται είναι το εξής:

* Έχεις σπίτι και ψάχνεις συγκάτοικο;
* Δεν έχεις και ψάχνεις κάποιον να νοικιάσετε μαζί;
* Θες να μοιράσεις τα έξοδα του γραφείου και να συστεγαστείς με άλλον επαγγελματία;
Να μια ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο που ψάχνει το ίδιο με σένα, εύκολα, απλά, χωρίς κόπο!
Πρόκειται για μία πρωτότυπη δράση γνωριμίας μεταξύ Αθηναίων που λόγω κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν μόνοι τους στα έξοδα της καθημερινότητας και σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση του κόσμου αναμένεται μεγάλη.

Αναστασία Γαλάνη
TAGS