Δεν είχαν αφήσει εκκλησία στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου που να μην την διαρρήξουν, τρεις τσιγγάνοι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω με το φορτηγάκι τους γεμάτο… μανουάλια! Εκτός από αυτά, είχαν αρπάξει και 400 κιλά μεταλλικών αντικειμένων από ένα δημοτικό κτίριο στο Κρίκελλο Ευρυτανίας! Οι τρεις δράστες ηλικίας 25, 21 και 19 χρόνων συνελήφθησαν στο Καρπενήσι, όταν αστυνομικοί της Ασφαλείας ακινητοποίησαν το αγροτικό του 19χρονου στο οποίο επέβαιναν για να το ελέγξουν.

Μέσα, βρήκαν τα μεταλλικά αντικείμενα που ανήκαν σε έναν 63χρονο και του αποδόθηκαν, αλλά και 12 αποσυναρμολογημένα και ελαφρώς κατεστραμμένα μανουάλια, δυο από τα οποία είχαν κλαπεί από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Περδικόβρυση Ναυπακτίας και τα υπόλοιπα από άλλες δέκα εκκλησίες σε κοντινές περιοχές.  

Στη Δάφνη Βοιωτίας, συνελήφθη ένας 34χρονος Έλληνας που διέρρηξε το σπίτι ενός 76χρονου και από την αποθήκη τρεις κουλούρες σύρματος χορτοδεσίας αξίας 150 ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.  

Ένα πλήθος από μοτέρ, βάνες, πομόνες και άλλα μεταλλικά εργαλεία που είχαν κλαπεί από ένα χωράφι στο Καλαπόδι Αταλάντης, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Θηβών στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 38χρονος Βούλγαρος, όταν το σταμάτησαν για έλεγχο. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.


πηγή: protothema.gr