current views are: 1

19 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση04:39

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια- Με «έμφραγμα» κινδυνεύουν τα νησιά

Πολλά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στην τροφοδοσία των νησιών αναμένεται να προκύψουν από την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που πραγματοποιείται από τις 06.00 το πρωϊ της Δευτέρας 19-3-2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 21 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να γίνουν κυλιόμενες,  

Δημοσίευση 04:39’
αρθρο-newpost

Πολλά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στην τροφοδοσία των νησιών αναμένεται να προκύψουν από την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που πραγματοποιείται από τις 06.00 το πρωϊ της Δευτέρας 19-3-2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 21 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να γίνουν κυλιόμενες,  

Πολλά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στην τροφοδοσία των νησιών αναμένεται να προκύψουν από την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που πραγματοποιείται από τις 06.00 το πρωϊ της Δευτέρας 19-3-2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 21 Μαρτίου, ενώ αναμένεται να γίνουν κυλιόμενες,   Από το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης της απεργίας, ενώ ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον προβλήτα του Αγίου Διονυσίου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος, τόνισε ότι στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν απαντήθηκε κανένα από τα αιτήματά τους, που απαιτούν άμεσες λύσεις, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η απεργία σε τοπικές κοινωνίες, είπε ότι η λύση είναι στα χέρια της κυβέρνησης.

Οι περισσότερες αντιδράσεις από την απεργία των ναυτεργατών εστιάζονται στην Κρήτη, όπου οι παραγωγοί δηλώνουν εξοργισμένοι και αύριο σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Ηράκλειου.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παραγωγοί της Κρήτης και φορείς του νησιού συγκεντρώθηκαν χθες στα γραφεία της Περιφέρειας και, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν αποφασισμένοι να προστατέψουν τα προϊόντα τους.

Οι αγρότες σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να υπάρχει ένα πλοίο ανα δύο η τρεις ημέρες προκειμένου να μην κινδυνέψουν τα ευπαθή προϊόντα.

Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) και του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι μάλιστα θα προχωρήσουν από σήμερα σε κατάληψη των κτιρίων.

Σημειώνεται ότι η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν κοντέινερ ή καύσιμα γίνεται μόνο με πλοηγικά σκάφη.

Η συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, διεξήχθη το Σάββατο, σε πολύ τεταμένο κλίμα.

Aπό την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε με αφορμή τη συνάντηση με τους ναυτεργάτες:  

«Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα έγινε μια εξαντλητική συζήτηση στην οποία δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και διασφαλίσεις για το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των ναυτικών και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στα Ταμεία.  

Ελπίζω και εύχομαι ότι θα επικρατήσει αίσθημα εθνικής ευθύνης απέναντι στα μεγάλα ζητήματα και ότι δεν θα υπάρξουν ζητήματα που θα θίξουν τους πολίτες της χώρας μας τα νησιά μας, την οικονομία και τις εξαγωγές».


σχετικα αρθρα