Στα 900.000 ευρώ φθάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για τη Δυτική Ελλάδα που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας.  Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε ελκυστικό προορισμό μέσα από τη απόκτηση διακριτής τουριστικής ταυτότητας, στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας, στην ήπια τουριστική ανάπτυξη, καθώς και στην προσπάθεια αναβάθμισης, πιστοποίησης και ποιότητας τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ακόμη προβλέπεται η ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών επικοινωνιών και πληροφορικής.  
   
Επίσης, η επιτροπή ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δημοτικού λιμενικού ταμείου Πύργου που εδρεύει στο Κατάκολο, ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ. Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση έργων στο λιμάνι του Κατάκολου, στο οποίο δένει κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός κρουαζιερόπλοιων, που μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες, με βασικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.