Πληθαίνουν οι καταγγελίες που αφορούν στη διάβρωση των ακτών του Θερμαϊκού, εξαιτίας της επέκτασης του αεροδρομίου Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση του διαδρόμου 1/28 του αεροδρομίου θεωρείται υπεύθυνη για την εικόνα που παρουσιάζουν οι ακτές του Θερμαϊκού σήμερα.

Μάλιστα, επίσκεψη στο αεροδρόμιο Μακεδονία πραγματοποίησε και ο υφουπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης, ο οποίος όμως παρέλειψε να αναγγείλει ακριβή μέτρα δράσης κατά του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η διάβρωση ξεκινά από την Καλαμαριά και φτάνει ως την Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης ενώ κύρια αιτία αυτής αποτελούν οι κατασκευές που κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στις ακτές.

Η διάβρωση μάλιστα εξαφανίζει την ακτή, από το αεροδρόμιο ως την Αγία Τριάδα. Οι αρμόδιοι φορείς θεωρούν ότι για να σταματήσει η διάβρωση πρέπει να τοποθετηθούν οριζόντιοι και κάθετοι κυματοθραύστες από μεγάλα βράχια (μπλόγκια) και τσιμεντάρισμα της ακρογιαλιάς. Η «επανόρθωση» δηλαδή απλά θα ολοκληρώσει την καταστροφή ενός μοναδικού φυσικού κι αναπτυξιακού θησαυρού.

Οι καταγγελίες για τη διάβρωση των ακτών του Θερμαϊκού έγιναν από τον κ. Πάνο Ζέρβα, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.