current views are: 2

20 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση10:57

Νταλάρας για τα γιαούρτια: «Δεν είμαι ρήτορας, δεν είμαι πρίγκιπας, είμαι… παιδί του δρόμου»!

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει τη δική του απάντηση για τα επεισόδια που έγιναν τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια των συναυλιών του στην Αττική και είχαν αποδέκτη τον ίδιο.

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει τη δική του απάντηση για τα επεισόδια που έγιναν τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια των συναυλιών του στην Αττική και είχαν αποδέκτη τον ίδιο.

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει τη δική του απάντηση για τα επεισόδια που έγιναν τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια των συναυλιών του στην Αττική και είχαν αποδέκτη τον ίδιο. Με επιστολή του που δημοσίευσε στο aixmi.gr κάνει λόγο για «οξυμένες επιθέσεις» ενώ απαριθμεί μία σειρά κοινωνικών προβλημάτων που οδήγησαν μερίδα του κόσμου σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές. «Είμαστε όλοι ανοιχτοί στην κρίση όλων. Η δύναμή μας και οι τίτλοι μας αντλούνται μόνο απ’ τις επιλογές των πολιτών. Δεν είμαστε κατ’ απονομήν πρίγκιπες», αναφέρει στην αρχή της επιστολής του.

Όπως εξηγεί αμέσως παρακάτω ο τραγουδιστής, το σύνολο των καλλιτεχνών φέρουν «πολιτική ευθύνη» ενώ η όποια ισχύ και δημοφιλία που αυτοί γνωρίζουν, οφείλεται στον κόσμο και τις επιλογές του.

«Δεν είμαι ρήτορας για να προσπαθήσω να επιβάλω την αποδοχή των απόψεων μου, ούτε και διεκδίκησα ποτέ ενεργητικό πολιτικό ρόλο πέραν αυτού, που η ενασχόληση μου με την μουσική καθόρισε στο συνολικό αφήγημα της πορείας μου…», εξήγησε ο ίδιος μέσα από την επιστολή του, ενώ σε ό, τι αφορά την απόφασή του να πραγματοποιήσει μία σειρά δωρεάν συναυλιών (οι οποίες διεκόπησαν μετά τα γιουχαίσματα των πολιτών) εξηγεί πως «Οι συναυλίες μας είχαν και έχουν ένα μόνο στόχο, εκ μέρους των συμμετεχόντων καλλιτεχνών: να παίξουμε μουσική στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με ελεύθερη είσοδο, συνεχίζοντας το διαχρονικό αφήγημα που περιγράφω παραπάνω.  Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι μ’ ένα φαινόμενο θηριωδίας και αναζήτησης ηθικότητας σ’ αυτό που κάνουμε. Αντιμετωπίσαμε, αρκετά πριν την έναρξη των συναυλιών, μια δημαγωγία που υποδαύλισε την ψυχολογία της αντίδρασης και τη μετέτρεψε σε ψυχολογία του όχλου».

Αφού χαρακτήρισε τις αποδοκιμασίες του κόσμου «φαινόμενα θηριωδίας» στη συνέχεια μίλησε για «δυναμικές μειοψηφίες», οι οποίες προκάλεσαν το δυσάρεστο αυτό συμβάν. «Οι συναυλίες μας μετατράπηκαν σε πεδίο αντιπαράθεσης για την «εκδίκαση» της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, από το σώμα των «ενόρκων» θεατών των ΜΜΕ, υπό την χειραγώγηση «διαπρεπών υπερασπιστών».  Και όλα αυτά με την αρχή της αντίδρασης «δυναμικών» μειοψηφιών σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ακροατών… Μια κατάσταση που αδικεί αυτούς που προκαλούν την αντίδραση βίας, αλλά και αυτούς που γίνονται θύματα της. Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί η ελεύθερη έκφραση σε «δημοκρατική»τρομοκρατία».

Σε άλλο μέρος της επιστολής του κάνει λόγο για μετατροπή των συναυλιών του σε «λαϊκό» δικαστήριο, ενώ πραγματοποιεί και μία αναδρομή στο παρελθόν από την εποχή που ξεκινούσε τη μουσική του καριέρα και τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

«Είμαι από παιδί στο δρόμο και έχω ζήσει πολλές προβοκάτσιες και πολώσεις.  Ήμουν έτοιμος ν’ αντιμετωπίσω οποιοδήποτε πόλεμο φθοράς. Δεν μπορώ να δεχτώ ούτε και να συμβάλλω στην χουλιγκανοποίηση των συναυλιών που θα οδηγήσει σε ένα καλλιτεχνικό σκοταδισμό την κοινωνία μας».

 


 



σχετικα αρθρα