Ποινική έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Η κ. Ράικου ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, αρμόδιο στα αθλητικά ζητήματα κ. Λακαφώση, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αυτεπάγγελτα ποινικά αδικήματα.

Η έρευνα θα αφορά στην περισυλλογή στοιχείων για τυχόν ποινικές ευθύνες σε αρμόδιους της ΠΑΕ, αλλά και της διοικήσης διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου. 

Παράλληλα, η κ. Ράικου ζητά να εξεταστούν ευθύνες για τα αναποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας ενόψει του ντέρμπι. Για τον λόγο αυτό ο κ. Λακαφώσης, θα ερευνήσει αν η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επεισοδίων, και αν οι υπεύθυνοι γνώριζαν για το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου όπως αναφέρεται σε  δημοσιεύματα της τελευταίας εβδομάδας καθώς και στο βίντεο που κάνει καταγράφηκε από βραζιλιάνους δημοσιογράφους του ESPN που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.