Σε 5 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη μεγάλη υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή Γλυφάδας που φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πολλαπλές ισόβιες καθείρξεις και πολυετείς ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν σε 3 από τους 21 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι. Ο κ. Λυκουρέζος αθωώθηκε για τις βασικές κατηγορίες που του προσάπτονταν (απάτη και απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω), ενώ κρίθηκε ένοχος μόνο για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του Δημοσίου και του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών με αναστολή. 

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο 5 φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 19 χρόνια και 8 μήνες, στον επιχειρηματία Τζον Κωνσταντινίδη ισόβια κάθειρξη και 8 χρόνια και στον επίσης επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Από τους υπόλοιπους 18 κατηγορουμένους (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ) οι 16 καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 χρόνια όμως το δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής τους μέχρι τη δεύτερη δίκη τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα.

Ποινή 4 ετών και 9 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον δικηγόρο Βασ. Αγιασοφίτη.

Το δικαστήριο ανέστειλε την εκδίκαση για μια εκ των κατηγορούμενων συμβολαιογράφο, αθώωσε 4 εξ αυτών (3 δικηγόρους, μία επιχειρηματία) και έκρινε ένοχους τους υπόλοιπους, άλλους σύμφωνα με το κατηγορητήριο και άλλους κατά μετατροπή των κατηγοριών που τους είχαν αρχικά αποδοθεί.


Με πληροφορίες από capital.gr

Σχετικό θέμα: Ένοχος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για ηθική αυτουργία στο σκάνδαλο της Αιξωνής Γλυφάδας