Τα φίλτρα καφέ μπορούν να αποδειχτούν θαυματουργά, καθώς πέρα από την αυτονόητη χρήση τους, είναι πολύ πρακτικά για αρκετές δουλειές του σπιτιού. Διαβάστε που αλλού θα σας φανούν χρήσιμα.
Καθαρίστε τα τζάμια και τους καθρέπτες σας. Η καλύτερη λύση για τις φορές που σας έχει τελειώσει το χαρτί κουζίνας. Θα γυαλίσουν στο λεπτό.

Σουρώστε το κρασί. Έτσι θα απομακρύνετε τα κομμάτια του φελλού, αν σπάσει την ώρα που ανοίγετε το μπουκάλι.
Ανακυκλώστε το λάδι που χρησιμοποιήσατε για τηγάνισμα. Κάποια σούπερ μάρκετ παραλαμβάνουν το λάδι, έναντι μάλιστα ενός χρηματικού ποσού, και το ανακυκλώνουν. Για να το παραδώσετε καθαρό, πρώτα σουρώστε το με το φίλτρο του καφέ.

Καλύψτε τα φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι όταν θα τα ζεστάνετε, δεν θα πιτσιλίσουν το εσωτερικό του φούρνου.

Ζυγίστε το κομμένο κρέας. Βάλτε τα κομμάτια στο φίλτρο καφέ και ζυγίστε. Και το καθαρό βάρος θα δείτε, αφού τα φίλτρα δεν έχουν καθόλου βάρος, και δε θα λερώσετε καθόλου την ζυγαριά σας.

Βάψτε τα παπούτσια σας. Αντί να ψάχνετε πανιά για να περάσετε το χρώμα, χρησιμοποιήστε το φίλτρο και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Απαλλαγείτε από τις λερωμένες γλάστρες. Απλώστε στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο.Θα κρατήσει το χώμα επιτρέποντας μόνο το νερό που περισσεύει να φύγει στο πιατάκι.


Πηγή: Ipop