Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε βιοτεχνίες φασόν, που, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινούν μεγάλες ποσότητες έτοιμων ενδυμάτων, χωρίς παραστατικά, ενώ απασχολούν δεκάδες ανασφάλιστους και παράνομους στη χώρα αλλοδαπούς, σε χώρους με κλειδωμένες σιδερένιες πόρτες και κάμερες παρακολούθησης. Σε έφοδο της Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, παρουσία εισαγγελέα και με τη συμμετοχή ΣΕΠΕ και ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι: Τρεις επιχειρήσεις στα Κάτω Πατήσια απασχολούσαν 62 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.

Επιχείρηση- βιοτεχνία φασόν στη Νέα Ιωνία απασχολούσε 20 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν, επίσης, στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων. Σε όλες τις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν αρχικά πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ.

 Όπως ανακοινώθηκε, θα επακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος, με συνεργασία των τριών Υπηρεσιών (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ) και θα εφαρμοστούν οι νόμιμες διαδικασίες σε βάρος των υπευθύνων των παρανομούντων επιχειρήσεων.
TAGS