Αμετακίνητος ως προς τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών σε παλιό στρατόπεδο στη Νεάπολη Κοζάνης εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και επιδιώκοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αναφέρθηκε στα αντισταθμιστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή και τη δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, και τη φύλαξη για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προετοιμάζονται για κάθε περιφέρεια «κέντρα κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για την επιστροφή στη χώρα τους».

Από την πλευρά της η κ. Ορφανίδου έκανε λόγο για μια προειλημμένη απόφαση που σχεδιάστηκε ερήμην των τοπικών αρχών και που δεν μπορεί να υλοποιηθεί εντός 20 ημερών σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο με ένα αποχετευτικό σύστημα που δεν μπορεί στηρίξει την υποδομή 1000 μεταναστών ενδεχομένως και περισσότερων.

Το πρωί κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία μέχρι το στρατόπεδο.

Πήγη: naftemporiki.gr

Σχετικό θέμα: Ρατσιστικό αμόκ από περιφερειακό σύμβουλο της Κοζάνης: «Εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν»