current views are: 1

23 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση07:25

Αίθριος ο καιρός σήμερα- Αναλυτική πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

Aνεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία σε όλη σχεδόν τη χώρα ενώ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και ενδεχόμενο βροχών στα κεντρικά και βόρεια.

Δημοσίευση 07:25’
αρθρο-newpost

Aνεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία σε όλη σχεδόν τη χώρα ενώ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και ενδεχόμενο βροχών στα κεντρικά και βόρεια.

Aνεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία σε όλη σχεδόν τη χώρα ενώ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και ενδεχόμενο βροχών στα κεντρικά και βόρεια.
Αναλυτικά για σήμερα, Παρασκευή:

Αττική: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 
   
Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 02 έως 23 βαθμούς Κελσίου.       
   
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: αραιές νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ορεινά της Ηπείρου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.       
   
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά στα νότια και ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.       
   
Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.       
   
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.       
 
Θεσσαλονίκη : γενικά αίθριος. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Σάββατο 24 Μαρτίου

Σχεδόν αίθριος θα ειναι ο ουρανός αρχικά σε όλη τη χώρα μετά τις πρωϊνές ομίχλες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά. Συννεφιές από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια οποτε θα έχουμε και κάποιες μπορες στα βουνά κυρίως της κεντρικης και βόρειας χώρας αλλά περιορισμένης έκτασης και έντασης. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λιγάκι και θα φτάσουν το πολύ τα 6 μποφόρ αλλά στο Ιόνιο θα έχει σχεδόν άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από εναν εως 20 βαθμους, στα κεντρικά από 4 με 5 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 18 βαθμους κελσίου.

Αττική:

Περιμένουμε αρκετή συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 25 Μαρτίου

Σχεδόν αίθριος θα ειναι ο ουρανός την Κυριακή με πρωϊνές ομίχλες και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απογευμα στα ηπειρωτικά όπου ενδεχομένως να εκδηλωθούν και κάποιες μπόρες στην κεντρική και βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 εως 20 βαθμους, στα κεντρικά από 4 εως 21 βαθμούς και απο 10 εως 18 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Αττική

Αρκετη συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο, βορειοδυτικούς ανέμους μέχρι 3 με 4 μποφόρ το πολύ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 7 εως 20 βαθμούς κελσίου.


σχετικα αρθρα