Στη σύλληψη 50χρονου άνδρα προχώρησε η αστυνομία στο Χαϊδάρι την Παρασκευή, ο οποίος λάμβανε τη για ενάμιση χρόνο τη σύνταξη της μητέρας του παρότι είχε πεθάνει. Οι αστυνομικοί «τσάκωσαν» τον 50χρονο αμέσως μετά την είσπραξη της σύνταξης από ΑΤΜ στη περιοχή του Αιγάλεω.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ύστερα από ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες, στον ειδικό αριθμό καταγγελιών 11012, σύμφωνα με τις οποίες, η σύνταξη αποβιώσασας συνταξιούχου του δημοσίου συνεχίζει να πιστώνεται σε τραπεζικό της λογαριασμό.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν, αστυνομικοί του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπίστωσαν ότι τόσο η κύρια, όσο και οι επικουρικές συντάξεις της αποβιώσασας από το Σεπτέμβριο του 2010 , συνεχίζουν να πιστώνονται σε τραπεζικό της λογαριασμό, που διατηρούσε στην τράπεζα, όπου συνδικαιούχος ήταν και ο γιος της, καθώς επίσης εξακρίβωσαν και τις «κινήσεις» που είχαν γίνει στο λογαριασμό.

Σε βάρος του 50χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα, οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ειδικό Ανακριτή.