Παρά τα γενικευμένα και αυστηρά αστυνομικά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τον αποφυγή επεισοδίων και «γιαουρτωπόλεμου» κατά των πολιτικών που θα βρεθούν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η αγανάκτηση των πολιτών παραμένει έντονη σε σημείο που οι ίδιοι οι δήμοι αποφασίζουν να μην στήσουν φέτος εξέδρες για τους επισήμους, ως ελάχιστο φόρο... απαξίωσης! Τουλάχιστον δέκα δήμοι της χώρας έχουν ανακοινώσει και επίσημα ότι δεν πρόκειται να στήσουν εξέδρες για τους επισήμους όχι τόσο για να αποφευχθούν επεισόδια, όσο για να δείξουν με αυτή την κίνηση τον... παρασιτικό ρόλο των επισήμων στις εθνικές παρελάσεις.  

Συγκεκριμένα, δεν θα στηθούν εξέδρες:  

Στη Ρόδο,
 που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τα γιαούρτια έπεσαν «βροχή» με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση μέχρι να απομακρυνθούν οι πολιτικοί δε θα στηθεί εξέδρα επισήμων  με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και του Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά.   

Στη Σύρο
 δεν θα υπάρξει εξέδρα στην πλατεία Μιαούλη καθώς και εκεί επικρατεί αναβρασμός και ήδη πολίτες ετοιμάζονται να κάνουν τη δική τους παρέλαση διαμαρτυρίας.   

Στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη 
στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης καταργεί οριστικά τις εξέδρες των επισήμων και καλεί τους πολιτικούς και τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους πολίτες.   

Στο Βόλο,
 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα στηθεί εξέδρα μόνο για τους ανάπηρους και όχι για τους επίσημους. Μάλιστα καλούν τόσο τον Μητροπολίτης Δημητριάδος όσο και τους πολιτικούς που θα αποφασίσουν να παραβρεθούν στην παρέλαση να σταθούν όρθιοι δίπλα στους πολίτες!  

Στη Χίο,
η Αστυνομική Διεύθυνση σε φάκελο που έχει καταθέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητά να μην παραστούν επίσημοι στην παρέλαση καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα υπάρξουν επεισόδια από τους πολίτες. Η αστυνομία πρότεινε στην εξέδρα να ανέβουν μόνον ο στρατιωτικός και αστυνομικός Διοικητής, ο Μητροπολίτης Χίου και οι απόμαχοι πολέμου.   

Στην Αττική
στο Δήμο Σαρωνικού, ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου αποφάσισε να μη στηθεί εξέδρα επίσημων με το αιτιολογικό όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους υπόλοιπους πολίτες αλλά και για να διαμαρτυρηθούμε για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία».   

Στη Στυλίδα
, ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ανέφερε ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχει σκοπό να ανεβάσει και πάλι στην εξέδρα των επισήμων μόνον τους ανθρώπους της Εθνικής Αντίστασης και όχι πολιτικούς.