current views are: 1

24 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:18

Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα που έχασε την οικογένειά του στις πυρκαγιές του 2007

Άρχισε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας

Δημοσίευση 11:18’
αρθρο-newpost

Άρχισε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας

Άρχισε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας.  Οι μνήμες από την τραγωδία ξυπνούν με τον χειρότερο τρόπο. Ο πατέρας, σύζυγος και γιος, Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχασε στην Αρτέμιδα τα τέσσερα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του, απηύθυνε ένα συγκλονιστικό «κατηγορώ» κατά  του κρατικού μηχανισμού, καθώς όπως υποστήριξε στη κατάθεση του δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για να αποτρέψει την τραγωδία. 

«Αν είχε γίνει ένα δέκατο από αυτά που σας λέω για τις αρμοδιότητες των υπευθύνων, θα είχα εδώ δίπλα μου σήμερα την οικογένεια μου» ξέσπασε, συγκινώντας όσους παρακαλουθούν τη διαδικασία.

Ο ίδιος άφησε κυριολεκτικά χωρίς ανάσα την αίθουσα του δικαστηρίου όταν διηγήθηκε την τραγική του εμπειρία με τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο από εκείνες τις στιγμές…

«Πίστευα ότι ζούσαν!» είπε με φωνή που δύσκολα έβγαινε. «Δεν ήξερα μέχρι αργά το απόγευμα ότι είχαν χαθεί. Τους έψαχνα στο κέντρο της Ζαχάρως, νόμιζα ότι είχαν φτάσει σώοι στην παραλία», ξέσπασε σε μια κυριολεκτικά μαρτυρική κατάθεση.   

Ο συνήγορος υπεράσπισης πολιτικής αγωγής των θυμάτων Αντώνης Φούσας, δικηγόρος Αθηνών και πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του σε ένα διάλειμμα της διαδικασίας τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και συνταρακτικότερες περιπτώσεις που έχω χειριστεί και αντιμετωπίσει στα πολλά χρόνια της δικηγορίας μου».

Η δεύτερη μάρτυρας από τους εκατόν εβδομήντα της υπόθεσης ήταν η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του άτυχου εποχικού πυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου, που εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του στις φλόγες στο ίδιο σημείο. 

Οι μάρτυρες είναι 170 εκ των οποίων, οι δέκα περίπου έχουν προταθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Με πληροφορίες από ilialive.gr / protothema.gr


σχετικα αρθρα