«Ο χώρος που προτείνεται να γίνει στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών δεν έχει σχεδόν καθόλου, φύλαξη, καμία υποδομή, σύστημα αποχέτευσης και ύδρευσης, γεγονός που σημαίνει ότι και αυτοί θα βιώνουν συνθήκες κράτησης που θα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Επίσης, δεν θα υπάρχει ασφάλεια για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, εφόσον δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας», επισήμανε η Παναγιώτα Ορφανίδου, δήμαρχος Κοζάνης, στον «ΒΗΜΑ 99,5».   «Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και νομίζουμε ότι αυτό που γίνεται είναι πρόχειρο, χωρίς σχεδιασμό, θα δημιουργήσει άπειρα προβλήματα και δεν θα λύσει κανένα στην περιοχή μας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι για τη δημιουργία αυτού του στρατοπέδου στο παλιό, εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στη Νεάπολη, του δήμου Βοϊου», υπογράμμισε η κ. Ορφανίδου.  

Και συμπλήρωσε, «Ο υφυπουργός, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και όλοι οι περιφερειάρχες της χώρας θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό για το ζήτημα αυτό.  

Διαφωνεί και ο υφυπουργός Eσωτερικών και είπε ότι στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον δεν το θέλει η τοπική κοινωνία, δεν το θέλει η κοινοτική αρχή. Στηρίζει τη θέση μας και τον ευχαριστούμε για αυτό».