Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες για... συνεργασία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Παρά την «κρίση» που έχει επέλθει στην ΕΛΣΤΑΤ έπειτα και από την πολύκροτη υπόθεση για το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009, η Στατιστική Αρχή αναζητά συνεργάτες ενόψει προεκλογικής περιόδου. Συγκεκριμένα, στην προκήρυξη που εξέδωσε η Αρχή αναφέρεται ότι «αναζητούνται ιδιώτες συνεργάτες που επιθυμούν να απασχοληθούν στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες» χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις. Μάλιστα, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν «ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, απόφοιτοι τουλάχιστον Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών μέχρι τις 8 Απριλίου».
Στην προκήρυξη γίνεται ακόμη μια μικρή αναφορά στην αμοιβή της οποίας το ακριβές ποσό δεν διευκρινίζεται, ενώ προσδιορίζεται μόνον «ανάλογα με τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων κάθε έρευνας.

«Η αμοιβή για κάθε ερωτηματολόγιο έχει υπολογιστεί από την ΕΛΣΤΑΤ με βάση τον μέσο χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή ενός ορθά συμπληρωμένου ερωτηματολογίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά, δίχως να οριοθετείται ο αριθμός των θέσεων που πρέπει να καλυφθούν. 

Η προεκλογική περίοδος, όπως και να έχει, άρχισε... και μάλιστα με προσλήψεις. 

Αναλυτικά η προκήρυξη ΕΔΩ


Σχετικό θέμα:
Καταγγελίες ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις ενόψει προεκλογικής περιόδου