Στη φάκα πιάστηκαν τρεις γιατροί και πολλοί καταστηματάρχες, κατά τη διάρκεια της διήμερης επιδρομής της Οικονομικής Αστυνομίας στις 21 και 22 Μαρτίου.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για έναν δερματολόγο στον Πειραιά, έναν παιδοδοντίατρο και έναν παιδίατρο στο Γαλάτσι, ενώ συνολικά 18 επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη, Άγιο Αρτέμιο, Δάφνη και Αργυρούπολη προέβησαν σε φορολογικές παραβάσεις.

Οι γιατροί

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παιδοδοντίατρος στο Γαλάτσι δεν έφερε καν άδεια λειτουργίας του ιατρείου ενώ "ξεχνούσε" να σημειώνει τις οικονομικές συναλλαγές σε Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων.

Ο παιδίατρος, που συστεγαζόταν με τον παιδοδοντίατρο, καταχωρούσε επιλεκτικά τους ασθενείς στο Βιβλίο επίσκεψης, ενώ έδινε μειωμένης αξίας αποδείξεις.

Επιπλέον, ο δερματολόγος του Πειραιά σημείωνε εγγραγές προγενέστες της ημερομηνίες θεώρησης στα βιβλία του, δεν εξέδιδε αποδείξεις ενώ πολλές φορές δεν καταχωρούσε τους ασθενείς.

Δεκαοχτώ καταστήματα χωρίς αποδείξεις

Την ίδια στιγμή, 18 επιχειρήσεις δεν θεωρούσαν αναγκαία την έκδοση απόδειξης.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο της Οικονομικής αστυνομίας, πολλές καφετέριες δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις λιανικής πωλήσης, ένα ενεχυροδανειστήριο δεν κρατούσε βιβλία, ενώ σε πλυντήριο αυτοκινήτων δεν είχαν καταχωρηθεί τα εισερχόμενα οχήματα.

Πλέον, η υπόθεση τους θα πάρει το δρόμο της εισαγγελίας, μετά την ενημέρωση των αρμόδιων ΔΟΥ, οι οποίες θα επιβάλλουν τους σχετικούς φόρους και τα πρόστιμα.