Σίγουρος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, κάτι που αποτελεί και δέσμευση της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο κ. Ρέππας, τόνισε ότι προχώρησε η αξιολόγηση των δομών, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει ποτέ. Αναφορικά με τους τους 15.000 υπαλλήλους που πρέπει να αποχωρήσουν εντός του 2012, τόνισε ότι «αυτό θα γίνει ως απόρροια μίας διαδικασίας η οποία τεκμηριώνει αυτή την ανάγκη».

Αναφερόμενος στη δημοκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι «Μιλήσαμε για τη χώρα και αφήσαμε κατά μέρος τον ελληνικό λαό. Εάν δεν σώσεις το λαό, δεν σώζεις τη χώρα σου. Χώρα και λαός είναι δύο πράγματα τα οποία είναι αδιαχώρητα».

Σε ερώτηση για το πού θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Ρέππας απάντησε: «Όπου επιλέξει το κόμμα μου. Εάν με θεωρεί κατάλληλο και χρήσιμο να δώσω τη μάχη - επειδή δεν θέλω να είμαι λιποτάκτης σε αυτή τη δύσκολη ώρα - αυτό θα μου πει που πρέπει να δώσω τη μάχη».

Μάλιστα, άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος, τονίζοντας «εκτός πια εάν το κόμμα κρίνει ότι η απουσία μας μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από την παρουσία μας. Και σε αυτό θα είμαι απολύτως σύμφωνος».