Εντάθηκαν οι έλεγχοι για το παρεμπόριο την τελευταία εβδομάδα καθώς πραγματοποιήθηκαν 19 επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να γίνουν κατασχέσεις προϊόντων στους δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου, Αγ. Δημητρίου και Ηρακλείου Αττικής, όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 'Αννα Διαμαντοπούλου, με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ελέγχων Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης.
Επίσης συζητήθηκε και η κατάσταση στην αγορά ενόψει του Πάσχα και διαπιστώθηκε ότι ο συντονισμός με τις συναρμόδιες αρχές (ΣΔΟΕ, ΕΦΕΤ, υπουργείο Αγροιτκής Ανάπτυξης) για να αποφευχθούν οι ''ελληνοποιήσεις'' κρεάτων, λειτουργεί σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ακόμη, επισημάνθηκε ότι υπάρχει η απαιτούμενη προσφορά για να διαμορφωθούν σε καλό επίπεδο οι τιμές και σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις ορισμένων στελεχών οι τιμές στο κρέας εφέτος θα κυμανθούν χαμηλότερα κατά 10% με 15%.

Όπως αναφέρθηκε, η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκατό ημερών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία πολλών Δήμων της Αττικής διενήργησε 49 επιχειρήσεις ελέγχων σε εστίες παραεμπορίου και προχώρησε σε 40 επιτόπιες καταστροφές εκατοντάδων προϊόντων παράνομης διακίνησης, απομίμησης και αμφιβόλου ποιότητος.