Διαβεβαιώσεις ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε τα πανεπιστήμια να έχουν πρόσθετη χρηματοδότηση και μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης σημειώνοντας ότι έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μπαμπινιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων αποσυνδέεται από την εφαρμογή του νέου νόμου Πλαισίου ενώ φέτος οι Σύγκλητοι θα καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς τους.  Ανακοίνωσε δε, ότι συστήνεται 15 μελής επιτροπή από πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου η οποία έως τις 15 Μαΐου θα μελετήσει τυχόν βελτιώσεις του νόμου. Ωστόσο ο κ. Μπαμπινιώτης και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος επεσήμαν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και κάλεσαν τις πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Για τις αλλαγές στα Λύκεια ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι υπάρχει ώριμο πλαίσιο, έτοιμο να κατατεθεί εφόσον η νέ κυβέρνηση το επιθυμεί. Διευκρίνισε δε ότι τα παιδιά τα οποία φοιτούν στην πρώτη τάξη του Λυκείου πρόκειται να δώσουν εισαγωγικές στα πανεπιστήμια εξετάσεις με το ισχύον σύστημα.

Τα τετράδια των Πανελληνίων ήδη εκτυπώνονται και θα είναι στην ώρα τους στα χέρια των μαθητών την πρώτη ημέρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Ο αριθμός των εισακτέων θα κινηθεί φέτος στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Για τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τον Ιούλιο τα σχολικά εγχειρίδια θα είναι έτοιμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τον Αύγουστο για τα Δημοτικά σχολεία

Όσον αφορά τέλος τις τροπολογίες για την εισαγωγή των πολυτέκνων και τα ιδιωτικά σχολεία, συμπεριλαμβάνονται και κατατίθενται σε τρέχων νομοσχέδιο.