Σε συνέντευξή του στο BHMA FM, ο πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη για το νομοσχέδιο που θα επαναφέρει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πιλότους της Ολυμπιακής που ενώ δεν εργάζοταν έπαιρναν 5.800 ευρώ το μήνα. 

Συγκεκριμένα ο κ. Αλεβιζόπουλος δήλωσε: 

«Το πιο τραγικό είναι ότι με τον κ. Βορίδη είχαμε συζητήσει το θέμα αυτό και, μάλιστα, είχαμε διαμαρτυρηθεί, γιατί με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΥΠΑ, όπως προβλέπονταν από το νόμο πλεόναζαν 195 χειριστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Από τον Αύγουστο του 2011 το υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Μεταφορών δεν έκαναν τίποτα για να απορροφήσουν αυτούς εργαζόμενους. τους χειριστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα. Αντ αυτού καθόντουσαν στα σπίτια τους και πληρωνόντουσαν με 5800 ευρώ το μήνα, ο καθένας. ‘Ένα εκατομμύριο  το μήνα πλήρωνε η ΥΠΑ για υπηρεσίες υποτίθεται εργαζομένων οι οποίοι δεν είχαν καμία παρουσία.

Βάση του υπαλληλικού κώδικα, εντός είκοσι ημερών, εάν δεν παρουσιαστείς στην υπηρεσία, πρέπει  να θεωρηθείς απολυμένος, Να περάσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, επειδή δεν είχες παρουσία. Εδώ και δέκα μέρες οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρει κανείς που είναι..Απ ότι γνωρίζουμε άλλοι πετάνε στην Ευρώπη με μαύρα η οτιδήποτε. Είναι σκάνδαλο .Είναι κακουργηματική οικονομική πράξη

Θα πρέπει να σας πω ότι κατήγγειλα και στους δύο υπουργούς και, μάλιστα και στο Διευθυντή Διοικητικού – Οικονομικού της υπηρεσίας της ΥΠΑ, για πλημμελή άσκησε των καθηκόντων τους και την παραπέμψαμε την υπόθεση στον κ Ρακιντζή και στο Εισαγγελέα. Θα πρέπει, πλέον, να σας τονίσω ότι, από τους 195 χειριστές, περίπου, το 70% είναι ήδη συνταξιούχοι. Δηλαδή έχουν πάρει σύνταξη από το ΙΚΑ και έχουν διακόψει.

Παρά ταύτα  ήρθαν στην ΥΠΑ. Όταν  δεν εφαρμόστηκαν καν οι διατάξεις της εφεδρείας κι  έφυγαν επιχειρησιακοί κλάδοι που τους θέλαμε στην υπηρεσία.  Έρχεται τώρα ο κ Βορίδης όταν εμείς έχουμε διαμαρτυρηθεί εγγράφως ,έχουμε μιλήσει στη συνάντηση που είχαμε μαζί του με νόμο και τους επαναφέρει στην ΥΠΑ όπου, πράγματι, δεν έχουν καμία δουλειά κι αντικείμενο». 

TAGS