Στην Γενική Ασφάλεια Αττικής οδηγήθηκε ο 36χρονος ταχυδρομικός διανομέας, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης εισέβαλε με ένα πιστόλι στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά, στην οδό Φίλωνος και Τσαμαδού, δολοφονώντας την 45χρονη συνάδελφό του και πρώην σύντροφό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων των ΕΛΤΑ, δράστης και θύμα διατηρούσαν ερωτική σχέση εδώ και καιρό. 
Όταν ο δράστης μπήκε στα γραφεία των ΕΛΤΑ, οι πελάτες του υποκαταστήματος θεώρησαν ότι πρόκειται για ληστεία και τηλεφώνησαν στην αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ απέκλεισαν την περιοχή και συνέλαβαν τον 36χρονο, την ώρα που έβγαινε από το υποκατάστημα. Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Ο δράστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Αθηνών αύριο το πρωί.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας 30χρονης υπαλλήλου από νεαρό συνάδελφό της σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Φίλωνος και Τσαμαδού στον Πειραιά προκάλεσε σοκ και οδύνη στους συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Ο υπάλληλος των ταχυδρομείων εισέβαλε στο κτίριο των ΕΛΤΑ Πειραιά, λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Άρχισε να ανεβοκατέβαινε με το ασανσέρ τους ορόφους στο κτίριο του ταχυδρομείου, ψάχνοντας να βρει την 30χρονη γυναίκα. 

Αφού την εντόπισε τελικά στον πρώτο όροφο, στο γραφείο ταξινομήσεων, όπου εργαζόταν η άτυχη συνάδελφός του, άρχισε να την πυροβολεί στο κεφάλι με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Σημειώνεται ότι η γυναίκα εργαζόταν μέχρι πρότινος στο κατάστημα του Κερατσινίου και στη συνέχεια ζήτησε να μεταφερθεί στα ΕΛΤΑ του Πειραιά διότι οι τσακωμοί με τον ταχυδρομικό διανομέα πύκνωναν το τελευταίο διάστημα.

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ο 35χρονος άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που έβγαινε από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ με το όπλο στο χέρι. 

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους η γυναίκα που εκτελέστηκε εν ψυχρώ ήταν μητέρα δύο παιδιών και διαζευγμένη. Χωρισμένος φέρεται και ο δράστης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος και το θύμα είχαν ερωτική σχέση η οποία διακόπηκε. 

Η 45χρονη είχε υποβάλλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μην την πλησιάζει ο 35χρονος.

Σημειώνεται ότι το υποκατάστημα την ώρα του φονικού ήταν γεμάτο κόσμο ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή.