Αν ήρθε η ώρα για βαφή, είτε στο σπίτι είτε στο κομμωτήριο, φροντίστε για το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.   1. Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, μην κάνετε αυτή την αλλαγή μόνη στο σπίτι, αλλά εμπιστευτείτε τα μαλλιά σας στα χέρια κάποιου ειδικού.   

2. Φροντίστε να μην είστε φρεσκολουσμένη, αλλά βάψτε τα μαλλιά σας τη δεύτερη ημέρα, για να αποφύγετε τυχόν κοκκινίλες και ερεθισμούς.   

3. Αν βάψετε τα μαλλιά σας μόνη στο σπίτι, φροντίστε να περάσετε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου ή βαζελίνης κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας, σε μέτωπο, αυχένα και αυτιά.   

4. Αν όμως και πάλι μουτζουρωθείτε, τρίψτε απαλά το σημείο με λίγη στάχτη από τσιγάρο.  

5. Στην περίπτωση που έχετε ανοιχτή βάση και θέλετε να γίνετε κατάξανθη, προτιμήστε να κάνετε πολλές ξανθές ανταύγειες και αποφύγετε τη μόνιμη βαφή.   

6. Αν το ξανθό χρώμα των μαλλιών σας «κιτρινίσει» μετά από λίγα λουσίματα, ένα προϊόν silver θα σας δώσει τη λύση.   

7. Μετά το λούσιμο, περάστε στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών μια μάσκα για βαμμένα μαλλιά, που θα τα ενυδατώσει και θα τα κάνει να λάμπουν. Στη συνέχεια, βρέξτε μια πετσέτα με καυτό νερό και τυλίξτε τα μαλλιά σας για όσο περισσότερο μπορείτε. Ξεβγάλτε και είστε έτοιμη. 

 

Πηγή: myself.gr