Την αναστολή της λειτουργία του για σήμερα και αύριο ανακοίνωσε το ΤΕΙ Σερρών μετά από απόφαση της συνέλευσής του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μειώσεις που υπέστη στον τακτικό προϋπολογισμό του. O πρόεδρος του ΤΕΙ διαμαρτύρεται ακόμη για τη αναγκαστική μείωση που υπέστη ο λογαριασμός διαθεσίμων που είχε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με νόμο του κράτους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που διατηρούσαν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετατράπηκαν σε ομόλογα του δημοσίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που διατηρούσαν, καθώς υπάχθηκαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΤΕΙ Σερρών μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεση του, η Τράπεζα της Ελλάδος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με τα αποθεματικά ταυ Ιδρύματος, τα Οποία στις 12.3.2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%».

«Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες το Τ.Ε.Ι. Σερρών αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς και να παρέχει το επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας που αρμόζει σε ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα” δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης.