current views are: 1

29 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση12:31

Άγριο ξύλο μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και του ΛΑ.ΟΣ.- Τρεις τραυματίες στην Πανεπιστημιούπολη

Σφοδρές συμλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στο κτίριο του Μαθηματικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Δημοσίευση 12:31’
αρθρο-newpost

Σφοδρές συμλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στο κτίριο του Μαθηματικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Σφοδρές συμλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στο κτίριο του Μαθηματικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων. Πρόκειται για συγκρούσεις μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΛΑ.ΟΣ μέσα στις αίθουσες του Μαθηματικού, στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου. Η κατάσταση ωστόσο εκτροχιάστηκε όταν ομάδες αναρχικών επιτέθηκαν και στις δύο πλευρές με αποτέλεσμα τρεις νεαροί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για ράμματα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τα επεισόδια στην οποία τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο «δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, καθώς και της περιουσίας του Ελληνικού Λαού. Οι Αρχές του Πανεπιστημίου έπραξαν άμεσα το καθήκον τους και τα γεγονότα δεν κλιμακώθηκαν. Καταγγέλλουμε τη βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Οι ενέργειες αυτές τελικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν ένα σκηνικό που στόχο έχει την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου».

Η Νεολαία Συνασπισμού μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση ομάδων στην Πανεπιστημιούπολη:

«Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας».

Από την πλευρά της η νομαρχιακή οργάνωση ΑΕΙ Αττικής του ΚΚΕ σε ανακοίνωση έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένης ακροδεξιάς ομάδας τραμπούκων σε φοιτητές του Φυσικού και του Μαθηματικού Αθήνας».

«Καταγγέλλουμε την οργανωμένη ακροδεξιά ομάδα τραμπούκων για την επίθεση που εξαπέλυσε σε φοιτητές των σχολών Μαθηματικού και Φυσικού Αθήνας. Εξοπλισμένα φασιστοειδή με πτυσσόμενα γκλόμπ, σπρέι πιπεριού, κράνη και πυροσβεστήρες, οι τραμπούκοι, τραυμάτισαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 5 φοιτητές του Μαθηματικού, διέλυσαν τη γενική συνέλευση που διεξαγόταν στο σύλλογο του Φυσικού χτυπώντας και εκεί φοιτητές. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στη συνολικότερη δράση διάφορων ομάδων που έχοντας αναλάβει το ρόλο του προστάτη της “τάξης” στο κέντρο της Αθήνας, εισβάλουν σε σπίτια και μαγαζιά για να την επιβάλουν» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.


σχετικα αρθρα