Σε εξέλιξη βρίσκεται μια ακόμη επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας στο κέντρο της Αστυνομίας για την πάταξη του παρεμπορίου, της πορνείας και της λαθρομετανάστευσης. Σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήσε αρκετές τέτοιες επιχειρήσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας με συνολικά 450 συλλήψεις. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων:

Ελέγχθηκαν: 1.656 άτομα, από τα οποία 359 ημεδαποί και 1.297 αλλοδαποί.

Προσήχθησαν για έλεγχο νομιμοποιητικών εγγράφων τους 781 αλλοδαποί, καθώς και 30 Έλληνες για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας.

Συνελήφθησαν: 20 άτομα από τα οποία: 11 για ναρκωτικά, 2 για κλοπές, 2 για καταδικαστικές αποφάσεις,  1 για παράβαση του Ν. περί όπλων, 4 για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών. Συντάχθηκαν: έξι εκθέσεις Αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων προσώπων. Βρέθηκαν: δύο κλεμμένα οχήματα.

Επιπλέον για τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, διατέθηκαν 116αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε  διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών: Προσήχθησαν: συνολικά 208 αλλοδαποί. Κατασχέθηκαν: 4.685 τεμάχια ειδών  παρεμπορίου, 1,8 γραμμάρια ηρωίνης, 160 ναρκωτικά δισκία. Συνελήφθησαν: 5 αλλοδαποί για ναρκωτικά».