Κάθε καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, μιας περιοχής που διαθέτει 370 μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνολικά 78.000 κλίνες. Ντομάτες, αγγουράκια, ελιές και τυροκομικά προϊόντα που αποτελούν κατά βάση το πρωινό των ξενοδοχείων θα διατίθενται πια κατευθείαν από τους παραγωγούς στα ξενοδοχεία.

Η προσπάθεια άρχισε πριν από ένα εξάμηνο και σήμερα παραγωγοί τοπικών προϊόντων συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουν τις προτάσεις τους για τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «χαλκιδικιώτικο πρωινό».