current views are: 1

30 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση11:59

Θύματα απάτης ηλικιωμένες στο Ηράκλειο Κρήτης

Την εμφάνισή τους στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν κάνει επιτήδειοι, οι οποίοι με βία αποσπούν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένες γυναίκες.

Δημοσίευση 11:59’
αρθρο-newpost

Την εμφάνισή τους στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν κάνει επιτήδειοι, οι οποίοι με βία αποσπούν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένες γυναίκες.

Την εμφάνισή τους στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν κάνει επιτήδειοι, οι οποίοι με βία αποσπούν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένες γυναίκες. Τελευταία θύματά τους δύο ηλικιωμένες, 70 και 85 ετών αντίστοιχα.

Όπως κατήγγειλε η μία από τις παθούσες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ο δράστης την επισκέφθηκε στο σπίτι της και προσποιούμενος τον ασφαλιστή, της ζήτησε το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα ασφάλιστρα οχήματος ιδιοκτησίας του γαμπρού της, καταφέρνοντας με αυτό το τρόπο να της αποσπάσει 200 ευρώ.

 Σε άλλη περίπτωση, που συνέβη επίσης στο Ηράκλειο, μία 85χρονη έπεσε θύμα απάτης, όταν άγνωστος άνδρας τής ζήτησε χρήματα για την εξόφληση υπολοίπου από την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή της κόρης της, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να της αποσπάσει 150 ευρώ.

 Οι δράστες αναζητούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση προς αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους:  

    – Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών- φιλικών προσώπων.  

    – Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.  

    – Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού-συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό- συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.  

    – Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί- συγγενείς σας.  

    – Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


σχετικα αρθρα