«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Γιάννης Βασιλειάδης, πρώην υπουργός και επί χρόνια βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ. Ο «ναύαρχος» είχε επιτελέσει σημαντικό έργο για την Αχαία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ηταν ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και πολιτικός.

Γεννήθηκε στο Αίγιο και ακολούθησε σταδιοδρομία στο Βασιλικό Ναυτικό αποφοιτώντας από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στις σχολές Πολέμου, Διαβιβάσεων στην Αγγλία και Αμύνης ΝΑΤΟ στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της Χούντας μυήθηκε στην κίνηση του ναυτικού φέροντας τότε τον βαθμό του αντιπλοιάρχου.

Μετά την πτώση της Χούντας, ο τέως σύμβουλος του Βασιλιά Μιχάλης Αρναούτης προσπάθησε να μυήσει τον Βασιλειάδη σε επικείμενο πραξικόπημα. Ο Βασιλειάδης αρνήθηκε να συμμετάσχει και ενημέρωσε τον Γεώργιο Ράλλη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έλαβε τα απαραίτητα μέτρα.Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ναυάρχου ε.α. Μετά την αποστράτευσή του διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας (1981).

Το 1985 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με την Νέα Δημοκρατία και στις εκλογές του Ιουνίου 1989 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας συγκεντρώνοντας 13.509 σταυρούς. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989 και του 1990επανεξελέγη συγκεντρώνοντας 14.378 και 13.378 αντίστοιχα. Στην Κυβέρνηση του Ιουλίου 1989 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας ενώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε υπουργός δημοσίας τάξης, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1991.

Ηταν παντρεμένος με την Ελενα Βασιλειάδη η οποία είχε «φύγει» από τη ζωή πριν μερικά χρόνια. Εχουν μία κόρη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του φίλου πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βασιλειάδη. Ο ναύαρχος που διακρίθηκε για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, υπηρέτησε με την ίδια ανιδιοτέλεια την πολιτική και κέρδισε επάξια την αγάπη των συμπολιτών του. Η Νέα Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγή: dete.gr/newpost.gr