Στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού τοποθετούνται οκτώ απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μίας μόνιμης υπαλληλικής υποδομής στο πρωθυπουργικό γραφείο, βάσει της σχετικής υποχρέωσης υπό το νέο μνημόνιο.
Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σημειώνεται ότι κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του ΠΔ 57/2007 οι απόφοιτοι της Σχολής τοποθετούνται αυτομάτως στον Δημόσιο Τομέα, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο, δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα μεταξύ των επιλογών τους να είναι και η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.


Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα αποτελέσουν «την αρχική βάση για την ανάπτυξη μιας μόνιμης δομής για την υποστήριξη του συντονιστικού ρόλου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας και στον οδικό χάρτη της Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για προσλήψεις, αλλά για τοποθετήσεις υπαλλήλων που ήδη μισθοδοτούνται από το Δημόσιο.
 
Πηγή: naftemporiki.gr