Δικογραφία για δεκάδες υπαλλήλους Πολεοδομίας στην Αττική σχηματίστηκε από την  υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω μη καταγραφής παραβάσεων και μη επαναβεβαίωσης προστίμων αυθαιρέτων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με τη δικογραφία της  Προκαταρκτικής Εξέτασης να υποβάλλεται  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα αφορούσε και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις Υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.