Με ανακούφιση άκουσε ένας 34χρονος από το Ηράκλειο την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου να «κουρέψει» τα χρέη του απέναντι σε 4 τράπεζες, καθώς αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ο δικαιωμένος δανειολήπτης είναι οδηγός τουριστικού λεωφορείου, εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου, σαν εποχιακός, με ατομικό εισόδημα, 11.043,19 ευρώ, και διαμένει σε μισθωμένη οικία στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο εν λόγω δανειολήπτης, είχε χρεωθεί σε τέσσερις Τράπεζες, συνολικού ύψους χρέους, στο ποσό των 61.719,23 ,παρουσίασε μόνιμη αδυναμία να πληρώσει τις οφειλές του , και έτσι προσέφυγε εξωδικαστικά ζητώντας την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία έφτιαξε ένα σχέδιο πρότασης ρύθμισης των οφειλών, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τις πιστώτριες Τράπεζες, με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να προχωρήσει στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, με την απόφαση του, δέχτηκε την αίτηση του δανειολήπτη, και με την απόφασή του τον δικαίωσε, καθορίζοντας τις μηνιαίες επί μία τετραετία καταβολές του δανειολήπτη στις πιστώτριες Τράπεζες στο ποσό των 250 Ευρώ/μήνα.

Δηλαδή για μια τετραετία καλείται ο δανειζόμενος να καταβάλλει μόνο το ποσό των 12.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει ότι «για μια ακόμα φορά νοιώθει δικαιωμένη, και χαρούμενη, επισημαίνοντας ότι ο Νόμος 3869/2010 είναι "μονόδρομος" για τα αδύναμα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης για την δίκαιη κρίση τους και την συμπαράσταση που δείχνουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι ΄Ελληνες υπερχρεωμένοι καταναλωτές».

Πηγή: flashnews.gr