Εως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 παρατείνεται τελικά το πτυχίο των εργοληπτικών επιχειρήσεων για όσες εταιρείες έχει λήξει από 1η Ιανουαρίου 2012 έως 30 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών στο συζητούμενο στη Βουλή πολυνομοσχέδιο για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίας, τα Ταξί και τα Δημόσια Έργα.

Σε άλλες τροπολογίες ορίζεται πως οι σταθμοί διοδίων μπορούν να λειτουργούν ακόμη και σε τμήματα αυτοκινητοδρόμων όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί μερικώς εφόσον υπάρχει υπαιτιότητα τού Δημοσίου.

Για τα ολοκληρωμένα αυτοτελή τμήματα των αυτοκινητόδρομων δύναται να επιβάλλεται το ανώτατο όριο στις τιμές των διοδίων. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν ή όχι από τους παραχωρησιούχους οι προθεσμίες που προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης, αν η καθυστέρηση οφείλεται σε υπαιτιότητα τού Δημοσίου.

Αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις ξεκαθαρίζεται -με τροπολογία- ότι «νέα αίτηση για άρση της απαλλοτρίωσης δεν δύναται να κατατεθεί πριν την παρέλευση πενταετίας από την έκδοση της απόφασης με την οποία κηρύσσεται ματαιωθείσα η ανάκληση».

 
Πηγή: naftemporiki.gr