Τραγουδώντας την Κομμουνιστική Διεθνή, με συνοδεία βιολιού, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς Γιάννη Μπανιά εκατοντάδες φίλοι και συναγωνιστές του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια την περασμένη Πέμπτη, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Τάκης Μπενάς, o γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος στελεχών του πολιτικού κόσμου.

Επικηδείους εκφώνησαν η καθηγήτρια του ΕΜΠ και στέλεχος της ΑΚΟΑ, Ελένη Πορτάλιου, ο Μαν. Γλέζος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κακλαμάνης και ο πρώην γραμματέας του «Ρήγα Φεραίου», Μπ. Γεωργούλας.

Πηγή: in.gr