Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκε 38χρονος άνδρας Βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο Χαλάνδρι για απάτες και ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός του.

Ο δράστης λίγο πριν τη σύλληψή του είχε προσεγγίσει στο Χαλάνδρι ηλικιωμένο άτομο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιου του, του ζήτησε 6.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει εκκρεμότητές του. Στη συνέχεια τον οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε τράπεζα, από την οποία ο ηλικιωμένος έκανε ανάληψη το ποσό που του ζητήθηκε. Ο 38χρονος με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε τα χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στη περιοχή τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Χαλανδρίου διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών, τους λογιστές κ.α. τους εξαπατούσαν και τους αφαιρούσαν χρήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιούσαν σωματική βία και απειλές.

Όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο τετράμηνο έχουν διαπράξει τέσσερις εξαπατήσεις- ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, του Π. Φαλήρου και του Ωρωπού.

Πηγή: naftemporiki.gr