Τραμ ελαφρού τύπου θα αποκτήσει, όπως όλα δείχνουν, η πόλη των Ιωαννίνων! Η συγχρηματοδότηση του έργου –βασικό μέχρι τώρα εμπόδιο- από Κοινοτικούς πόρους, θεωρείται πλέον εξασφαλισμένη, σύμφωνα με χθεσινοβραδυνή δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη.
Ο ίδιος, όπως είπε, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Vrian Simpson (Βρετανό, Σοσιαλιστή), ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αντίρρηση να καλυφθεί μέρος της δαπάνης, μέσω της «Κοινοπραξίας» του Δήμου Ιωαννιτών, των δύο ΚΤΕΛ και των Ταξί.

Σημειώνεται ότι, μετά την παρουσίαση, τον περασμένο Ιούλιο, της τελικής φάσης της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας από τους μελετητές, υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου ο σχετικός φάκελος στη Δ/νση Μεταφορών της Ε.Ε., η οποία υιοθέτησε την πρόταση.

Κατόπιν τούτου, η διαδικασία υλοποίησης του έργου, θα εξετασθεί αύριο, στις 11.30 π.μ., σε σύσκεψη που οργάνωσε η ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Ηπείρου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας (πρώην ΕΛΚΕΠΑ).
Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο Περιφερειάρχης (με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη), ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φιλ. Φίλιος, οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκομένων φορέων.

Πηγή: proinoslogos.gr