Κάτι που το βλέπεις καθημερινά μέσα στην μπανιέρα σου, κάτι που η χαλάουα θέλει ολόκληρη διαδικασία για να την κάνεις, καταλήγεις στην ασφαλή και σίγουρη λύση: στο ξυράφι. Η μαμά σου μπορεί να λέει πολλά για τις γαϊδουρότριχες που θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και η φιλενάδα σου να σε κοιτάζει με μισό μάτι γιατί δεν πήγες μαζί της για χαλάουα, όμως και το ξυράφι έχει τα καλά του! Διάβασε παρακάτω πώς θα κάνεις σωστή αποτρίχωση στο σπίτι με το ξυραφάκι σου!   Γενικά: Το ξυράφι είναι μια οικονομική και γρήγορη λύση και σίγουρα το έχεις χρησιμοποιήσει όποια μέθοδο αποτρίχωσης και αν ακολουθείς τώρα. Είναι εύχρηστο μικρό και μπορείς να το έχεις μέσα στην τσάντα σου ή ακόμη και στην παραλία το καλοκαίρι και να «παίρνεις» με αυτό τις τριχούλες που έχουν καταλάβει όλο σου το κορμάκι.  

Τα βασικά: για να πετύχει η αποτρίχωση με το ξυραφάκι σου, οφείλεις να έχεις τα απαραίτητα:   

Καλός φωτισμός: που πας αν στο μπάνιο σου δεν βλέπεις την μύτη σου; Πώς είναι δυνατόν να αποτριχώσεις τέλεια όποια σημείο του κορμιού σου θέλεις χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό. Κατά τη διάρκεια της μέρας το ξύρισμα είναι πιο εύκολη υπόθεση αφού βλέπεις τα πάντα και αποκλείεται να σου ξεφύγει το παραμικρό.   

Το κατάλληλο ξυράφι: το σωστό το ξυραφάκι ξέρει και άλλα μονοπάτια και πάει παντού! Το ξυράφι που χρειάζεσαι για να κάνεις καλά την «δουλειά» δεν είναι σίγουρα αυτό που χρησιμοποιεί ο καλός σου για να ξεφορτωθεί τις δικές του σκληρές τριχούλες από το προσωπάκι του, γι'αυτό μην του το παίρνεις και κάνεις μισές δουλειές.   

Τα υπέρ: είναι μια εύκολη λύση που δεν απαιτεί να περιμένεις μέχρι να μεγαλώσει η τρίχα για να την ξυρίσεις. Είναι πολύ γρήγορη μέθοδος αποτρίχωσης αφού δεν απαιτεί πάνω από ορισμένα λεπτάκια.  

Τα κατά: μπορεί να εφευρέθηκαν για να ξυρίζουν αντρικά πρόσωπα τώρα όμως -που και οι γυναίκες τα χρησιμοποιούν- το να αυξηθεί η πυκνότητα αλλά και η διάμετρος τους είναι μια πιθανότητα. Το ξυράφι χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση αλλά καταφέρνει να αφαιρέσει την τρίχα μόνο επιφανειακά πράγμα που σημαίνει ότι μετά από 3 με 4 μέρες η τρίχα έχει ξαναβγεί.   

Δεν αποκλείεται να κοπείς σε διάφορα σημεία αν δεν προσέχεις πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να αποκτήσεις γρατζουνιές και οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί από το ξυράφι ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα είναι μέσα στο παιχνίδι.
 

ΠΗΓΗ: womenonly.gr