current views are: 1

2 Απριλίου 2012
Δημοσίευση10:14

Με δύο φορτηγά της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν πάνω από 40 όπλα που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της Αρτέμιδας

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία οπλοστάσιο

Δημοσίευση 10:14’
αρθρο-newpost

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία οπλοστάσιο

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία οπλοστάσιο
Καλάσνικοφ, εξαρτήματα όπλων και σφαίρες εντόπισε η Ασφάλεια σε άδεια πολυκατοικία, αξιοποιώντας πληροφορίες. Η επιχείρηση πραγματοποιείται από το πρωί στην περιοχή και οδήγησε τις Αρχές στον εντοπισμό «γιάφκας» στην Αρτέμιδα της Αττικής.

Τα όπλα, περισσότερα από 40 στον αριθμό, θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Μάλιστα, για τη μεταφορά τους, χρειάστηκαν δύο φορτηγά της ΕΛΑΣ. Από τα διαμερίσματα της τριώροφης πολυκατοικίας είναι ενοικιασμένο μόνον ένα, το οποίο λειτουργούσε ως τεχνικό γραφείο. Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας είναι 53χρονος δικηγόρος, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.
 

Το γεγονός ότι πραγματοποιείται από την Ασφάλεια και όχι από την Αντιτρομοκρατική «δείχνει» ότι μάλλον συνδέεται με ποινικές υποθέσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές ύποπτων ατόμων, ενώ οι υποψίες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση.

Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην οδό Προμηθέως στη Γλυφάδα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο αυτοκίνητο κοντά σε τράπεζα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, ενώ οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανταπέδωσαν στα πυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί. Η Αστυνομία είναι βέβαιοι ότι οι δύο επιβαίνοντες του ΙΧ ετοιμάζοταν να ληστέψουν την τράπεζα.


σχετικα αρθρα