current views are: 1

2 Απριλίου 2012
Δημοσίευση11:45

Σάλος για το πρόωρο κλείσιμο της Νομικής Αθηνών

Κλειστή από σήμερα μέχρι και το τέλος των διακοπών του Πάσχα θα παραμείνει η Νομική Σχολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας.

Δημοσίευση 11:45’
αρθρο-newpost

Κλειστή από σήμερα μέχρι και το τέλος των διακοπών του Πάσχα θα παραμείνει η Νομική Σχολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας.

Κλειστή από σήμερα μέχρι και το τέλος των διακοπών του Πάσχα θα παραμείνει η Νομική Σχολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας. Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε να κλείσει από σήμερα και όχι την Παρασκευή, που θα έκλεινε κανονικά για τις διακοπές του Πάσχα, καθώς εξωπανεπιστημιακοί φορείς και οργανώσεις είχαν προγραμματίσει συνεδριάσεις, χωρίς όμως προηγουμένως να έχουν ούτε καν ενημερώσει τις αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έτσι, επειδή «υπάρχει κίνδυνος για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής, καθώς και την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», αποφασίσθηκε ότι είναι προτιμότερο να κλείσει από σήμερα η Σχολή. 

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόωρο κλείσιμο της Νομικής Σχολής Αθήνας εξέδωσε η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Νομικής

«Σήμερα το πρωί (2/4/2012) οι φοιτητές της Νομικής, του Οικονομικού και του Πολιτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών βρήκαν το κτήριο της Σχολής ΝΟΠΕ κλειστό. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση της Κοσμητείας αναφέρει ότι με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αναστέλλεται η λειτουργία και των τριών Τμημάτων μέχρι και την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Όλα αυτά την ώρα που προκειμένου να καλυφθεί η απαιτούμενη ύλη, είχαν προγραμματισθεί μαθήματα ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Εν έτη 2012, λοιπόν, το ελληνικό πανεπιστήμιο αποφασίζει την αναστολή της ακαδημαϊκής του λειτουργίας αποδεχόμενο την κατάσταση παρακμής, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέτρεψε να επικρατήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα δε μπορεί να βάζει λουκέτο επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να πράξει τα αυτονόητα. Είναι άλλωστε υποχρέωση του επίσημου κράτους να μπορεί σήμερα να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους φοιτητές.

Καλούμε έστω και τώρα τα αρμόδια όργανα του Κράτους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

     

 


σχετικα αρθρα