«Η αξιολόγηση του προσωπικού υπολογίζω ότι θα αρχίσει μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στο «Βήμα 99,5»  διευκρινίζοντας παράλληλα ότι εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο θα έχει καταλήξει στα κριτήρια και τη μεθοδολογία της αξιολόγησης, σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες και την Τask Force. 
«Το τεστ δεξιοτήτων θα καθορίσει το σε ποσοστό 20% την αξιολόγηση του υπαλλήλου», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα διαμορφώνεται ανάλογα με την ειδικότητα και τη θέση.

Ο κ. Ρέππας επεσήμανε δε ότι η αξιολόγηση θα ξεκινήσει με βάση ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διευκρίνισε ότι «αυτό το πάγιο σύστημα αξιολόγησης αφορά το σύνολο των υπαλλήλων και συνδέεται με την προαγωγή την οποία επιδιώκουν στον επόμενο ανώτερο βαθμό και όχι με την κατάταξή τους σε έναν πίνακα γενικώς». 

Επερωτηθείς σχετικά με τις απολύσεις που ζητά η τρόικα στο Δημόσιο, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι σε συνεργασία με τη Task Force και την τρόικα, «με τη βοήθεια εξωτερικού συμβούλου που έχουμε προσλάβει τους τελευταίους μήνες, παρακολουθούμε τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις από το ελληνικό Δημόσιο ώστε να είμαστε συνεπείς με το στόχο που αφορά μείωση του προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015».