Ούτε τα 10 ευρώ δεν θα φτάσει η μέση τιμή των αμνοεριφίων για τις ημέρες του Πάσχα, όπως εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, η οποία ανακοίνωσε ότι η τιμή στα αρνιά και τα κατσίκια θα είναι κατά 1 ευρώ χαμηλότερη σε σχέση με περυσι, που κυμάνθηκε από 9 έως 11 ευρώ, δεδομένης της πτώσης της ζήτησης λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει φτάσει στο 40%.
Την ίδια στιγμή, οι έμποροοι εξέφρασαν φόβους για πιθανή πρωτοβουλία Δημάρχων που θα διανείμουν κρέατα χωρίς μεσάζοντας, φόβοι οι οποίοι αφορούν κυρίως την τήρηση των κανόνων υγιεινής στη μεταφορά των αμνοεριφίων.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμός Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης ίσως τελικά αποφασίσει το κλείσιμο της Λαχαναφοράς κατά τη διάρκεια της πασχαλινής αγοράς, μετά και το σχέδιο της Ελληνικής πολιτείας να δημιουργήσει λαχαναγορά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Γιάννη Χαραλαμπίδη, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας, το οποίο στην ουσία ενισχύει τους Βούλγαρους παραγωγούς.Σχετικό θέμα: Έλεγχοι για ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων