Μετ΄ εμποδίων κύλησε η πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος συνταγογράφησης, με βάση τη δραστική ουσία, όπως υποστήριξε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).   Σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κατά την πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία -όπως ήταν αναμενόμενο- παρουσιάσθηκαν ορισμένες δυσκολίες. Φαινόμενο φυσιολογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ».  
   
Επιπλέον, γνωστοποιείται ότι ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις δέκα δραστικές ουσίες θα αναρτηθεί σήμερα στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, και θα κοινοποιηθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Κοινωνική Ασφάλιση ΑΕ (ΗΔΙΚΑ), ώστε να προσαρμόσει τις παραμέτρους της εφαρμογής και να ενσωματώσει τις νέες τιμές.

Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή των παραμέτρων της εφαρμογής και η ενσωμάτωση των νέων τιμών.   
   
Σχετικά με τις καταγγελίες για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης, δήλωσε: «Ο ΕΟΠΥΥ είναι ένας νεοσύστατος φορέας, που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του. Επειδή τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε πολλούς να εξακοντίζουν κατηγορίες προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει να επισημάνω ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πρέπει να γίνεται στόχος προεκλογικών βολών, δεδομένου ότι αποτελεί μια εθνική προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων».  
   
«Δεν είναι τυχαίο, ότι μόνο μέσα στον Μάρτιο, (από 1.3.2012 έως 31.3.2012) εξυπηρετήθηκαν από συνεργαζόμενους γιατρούς: 230.206 ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου), 119.627 του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών), 356.224 του ΙΚΑ, 120.026 του ΟΓΑ και 18.872 του ΤΥΔΚΥ (Τόπος Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων)» πρόσθεσε ο κ. Βουδούρης.

TAGS