Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τετάρτη 4 Απριλίου ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος κ.ά. διατάξεις», το οποίο εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την εκείνη την ημέρα. Έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή και σε διάφορα εργοράξια μεγάλων έργων στην υπόλοιπη χώρα σε συνεργασία με το Σύλλογο Έκτακτων Αρχαιολόγων.  
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας να παρουσιάζεται, για επικοινωνιακούς λόγους, ως ένα από τα "εμπόδια" για την επιχειρηματική δραστηριότητα και να τοποθετείται στον αντίποδα της ανάπτυξης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΕΑ, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτες τις διατάξεις που αφορούν στο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων.  

Επίσης, οι αρχαιολόγοι ζητούν να απαλειφθούν οι διατάξεις που παρακάμπτουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία ή δυσχεραίνουν το έργο της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, που εκπορεύεται από το άρθρο 24 του Συντάγματος.