current views are: 1

2 Απριλίου 2012
Δημοσίευση16:45

Άνοιξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στα Χανιά

Επίσημη πρώτη σήμερα για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χανίων καθώς το πρωί άνοιξε τις πύλες του για τους πρώτους δικαιούχους.

Δημοσίευση 16:45’
αρθρο-newpost

Επίσημη πρώτη σήμερα για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χανίων καθώς το πρωί άνοιξε τις πύλες του για τους πρώτους δικαιούχους.

Επίσημη πρώτη σήμερα για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χανίων καθώς το πρωί άνοιξε τις πύλες του για τους πρώτους δικαιούχους. Από τις 9:00 το πρωί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη συνέρεαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείο και εξαργύρωναν τις διατροφικές τους μονάδες με προϊόντα που συγκεντρώθηκαν μετά από συντονισμένες προσπάθειες τοπικών φορέων και εθελοντών.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ενώ έχει εξασφαλιστεί και η συνέχεια με τις προσφορές επιχειρήσεων και πολιτών. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις κάθε μήνα θα διατίθενται από το Κοινωνικό Παντοπωλείου περίπου 4.300 προιόντα, από κατεψυγμένα τρόφιμα, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρες, χαρτικά.

Για αυτήν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Παντοπωλείου, οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται την Τετάρτη και Πέμπτη απο τις 9 το πρωί ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύσει το κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας, δηλαδή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι  στο πατάρι του Παντοπωλείου έχει διαμορφωθεί χώρος για να προμηθεύονται οι οικογένειες σε συνεργασία της Κοινωνικής υπηρεσίας, ρούχα, σχολικά είδη και παιχνίδια

Η διαδικασία «αγορών» από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σε κάθε δικαιούχο έχουν δοθεί  κουπόνια που  αντιστοιχούν σε προιόντα τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν από τα ράφια του Παντοπωλείου σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Όπως είχε δηλώσει στο Flashnews.gr η η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδάκη«Επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε οι δικαιούχοι κάθε φορά να επιλέγουν τρόφιμα τα οποία έχουν ανάγκη» διευκρινίζοντας ότι «τα κουπόνια αντιστοιχούν σε διατροφικές μονάδες και διαφοροποιούνται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Για παράδειγμα ένας ηλικιωμένος που ζει μόνος του θα έχει το δικαίωμα να ψωνίσει από το Παντοπωλείο έναν συγκεκριμένο αριθμό προιόντων που θα είναι, φυσικά, μικρότερος από εκείνον που θα μπορεί ένας που έχει οικογένεια.

Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να προμηθεύεται αυτά που θέλει μια ή δύο φορές τον μήνα. Το Παντοπωλείο θα είναι ανοιχτό δύο ημέρες την εβδομάδα και οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται από την Κοινωνική υπηρεσία για τις ημέρες στις οποίες θα μπορούν να ψωνίσουν.

Στόχος είναι στις δύο πρώτες εβδομάδες κάθε μήνα οι δικαιούχοι να έχουν ψωνίσει τις αναγκαίες προμήθειες και τις επόμενες δύο εβδομάδες να καλύπτουν συμπληρωματικές ελλείψεις.

Πηγή: flashnews.gr


σχετικα αρθρα